lauantai 5. maaliskuuta 2016

RUOKAISAT LEIVÄT

Aina ei ole aikaa eikä energiaa tehdä kovin monimutkaista arkiruokaa. Varsinkin lounasaikaan päädyn usein kokkailemaan jotain nopeaa, mutta ruokaisaa. Munakas on aina hyvä ja helppo vaihtoehto. Kananmuna pitää hyvin nälkää, sillä se on ravintosisällöltään yksi monipuolisimmista ruoka-aineista. Valkuainen on pääosin proteiinia, vettä ja joitain kivennäisaineita. Keltuainenkin sisältää proteiinia, mutta lisäksi myös rasvaa, kivennäisaineita ja kaikkia rasvaliukoisia vitamiineja.

Tällä kertaa pilkoin joukkoon kaapista löytyneitä kasviksia ja kruunasin kokonaisuuden pellavansiemenillä, joista saa mukavasti kuitua, proteiinia ja välttämättömiä rasvahappoja. Alla olevalla ohjeella valmistuu täytettä kahdesta neljään annokseen, riippuen kuinka kukkuralleen leivät täyttää.



RUOKAISAT LEIVÄT

2-4 ruisleipäpalaa

1/4 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1/4 punainen paprika
5 pientä herkkusientä
6-8 kirsikkatomaattia
n. 5 cm pala kesäkurpitsaa
2 rkl maissia

2 munaa
ripaus suolaa
1 tl mustapippuria
1 tl oreganoa
1 tl rosmariinia
1 tl inkiväärijauhetta

½ pala mozzarellaa
2rkl pellavansiemieniä

Pilko sipulit ja kuullota niitä wokkipannulla pienessä määrässä öljyä tai rasvaa. Lisää pilkotut kasvikset ja anna niiden pehmetä hetki.

Riko munat erilliseen kulhoon ja mausta. Kaada munaseos kasvisten joukkoon koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkon osa mozzarellasta ja puolet pellavansiemenistä.

Paahda ruisleivät erillisellä pannulla tai vaihtoehtoisesti leivänpaahtimessa kunnes rapsakoita ja hieman ruskistuneita. Annostele kasvis-munakas leiville, asettele päälle mozzarellasiivut ja ripottele pinnalle loput pellavansiemenistä.

(c) LOTTA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti