lauantai 6. helmikuuta 2016

KESÄKURPITSAVENEET

Joulukuussa menin lupautumaan lihattomalle tammikuulle ja myönnettäköön, että menetin sydämeni täysin kasvisruoille. Varsinkin kesäkurpitsasta on ehdottomasti tullut yksi suosikkivihanneksistani. Kesäkurpitsaveneiden täytteessä käytin mausteena mm.taco-mausteseosta ja chiliä sekä jalapenoa sisältävää juustoraastetta joilla täytteeseen sai mukavasti potkua.



KESÄKURPITSAVENEET
1-2 annosta

1 kesäkurpitsa
1dl tummaa soijarouhetta+1½dl vettä
1rkl öljyä
½ sipuli
1 valkosipulinkynsi
pieni punainen suippopaprika
2 pientä tomaattia
3rkl Koskenlaskija sulatejuustoa (maustamaton)
4rkl taco-mausteseosta
½tl suolaa
ripaus chilimaustetta
1dl Valio TexMex-juustoraastetta

Laita soijarouhe veteen turpoamaan noin tunniksi.

Halkaise kesäkurpitsa ja koverra pehmeä sisus pois. Hienonna sisus täytettä varten.

Kuori ja hienonna sipulit. Itse oikaisin ja korvasin valkosipulin valkosipulijauheella. Pilko myös paprika ja tomaatit pieniksi paloiksi.

Lisää sipulit, paprika, tomaatit sekä kesäkurpitsan sisus pannulle ja paista öljyssä, kääntele hetki ja lisää joukkon turvonnut soijarouhe. Anna seoksen paistua hetki.

Mittaa Koskenlaskija erilliseen astiaan ja sekoita mausteet siihen. Maista ja lisää pannulle. Itse lisäsin täytteen sekaan noin puolet justoraastetta tuomaan täytteeseen makua. Anna täytteen hautua hetki.

Nosta kesäkurpitsaviipaleet pellille ja annostele täyte niihin. Ripottele täytteen päälle loppu juustoraaste ja kypsennä veneitä 225-asteisessa uunissa noin 10-15min.

Tarjoa salaatin kanssa.


(c) ELINA







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti