Tehtiin koulussa erilaisia risottoja ja harjoiteltiin niiden tekemistä oikeaoppisesti. Risoton sanotaan monesti olevan vaikeatekoinen, mutta täytyy vaan olla kärsivällinen eikä lisätä liikaa nestettä! Tää sienirisotto oli ainakin tosi herkullista ja sitruunan hapokkuus kruunas koko annoksen.
1 rkl öljyä
4 rkl voita
1 sipuli
200 g sieniä
3,5 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
1 l kasvislientä
1 dl parmesaanijuustoa
1 rkl silputtua persiljaa
Freesaa sipuli ja viipaloidut sienet öljy-voi seoksessa.
Lisää riisi ja freesaa sen aikaa, että se turpoaa vähän ja muuttuu läpikuultavaksi.
Kaada joukkoon valkoviini ja anna haihtua.
Lisää kasvislientä pienissä erissä, kunnes riisi on kypsää. Muista sekoitella.
Poista levyltä. Kippaa joukkoon raastettu parmesaanijuusto, persilja ja nokare voita.
Mausta suolalla ja pippurilla.
(c) ENNI
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti