tiistai 16. helmikuuta 2016

MUTAKAKKU

Mikä sen parempaa kuin suklaakakku pakkaspäivänä? Alun perin oli kyllä tarkoitus tehdä jotain aivan muuta, mutta hupsista.. Tosin milloin suklaa ei olisi hyvä vaihtoehto? Keittiön pöydällä lojui sopivasti muutama hyvin tummunut banaani ja jääkaapista löytyi kauramaidon loppu. Näin suklaa-addiktina suklaata löytyy aina, joten uuniin päätyi tällä kertaa banaaneilla sekä taateleilla makeutettu mutakakku, joka oli niin hyvää että loppui ennen kuin ehti kunnolla edes jäähtyä.

MUTAKAKKU (6-8 palaa)

8 taatelia
1½ banaania
1dl kauramaitoa
1½ dl spelttijauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1½ rkl kookossokeria
12 palaa tummaa suklaata

Voiteluun rypsiöljyä

Soseuta sauvasekoittimella taatelit, banaanit sekä kauramaito. Lisää joukkoon suklaata lukuun ottamatta loput ainekset. Jos taikina tuntuu liian paksulta tai löysältä, lisää joukkoon hieman maitoa tai jauhoja. Tarkista myös taikinan makeus ja lisää tarvittaessa lisää sokeria. Rouhi suklaasta noin kahdeksan palaa ja sekoita rouhe taikinan joukkoon. Kaada taikina kevyesti öljyllä voideltuun vuokaan (itse käytin 20cmx24cm kokoista piirakkavuokaa). Paista kakkua 200-asteisessa uunissa noin 10-15min. Kakku saa jäädä sisältä kosteaksi.



Rouhi loppu suklaa ja ripottele rouhe juuri uunista tulleen kakun pinnalle. Näin suklaa sulaa kakun  ''kuorrutteeksi''.



Tarjoa mutakakku kohmeisten mustikoiden kanssa.

(c) ELINA


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti